torsdag 16 april 2015

Tillbehor till rakor och vin

Tillagning och tillbehor ar ocksa avgorande for dryckesvalet. Kombinationen vitt vin och rakor har nastan fatt tontstampel over sig och har blivit lite bortglomd och men det ar ju sa gott. Matig forratt eller alternativ till kraftorna pa bordet - du valjer sjalv. Hakan Larsson ar mat- och vinskribent och vinredaktor pa facktidningen Allt om Vin.


Tina Nordstroms recept pa rostad kummin- och dillmajonnas ar underbart goda att servera tillsammans med rakor.

Tillbehor till rakor och vin

Om man vill servera ett riktigt torrt vin till kan man valja att servera ett lite fetare tillbehor till fisken eller skaldjuren. Syrliga tillagningar och dito tillbehor som en citrusvinegrette kraver ett uttalat friskt och syrligt vinsallskap.

Tillbehor till rakor och vin

Idag ar forhallningssattet till mat och vin inte alls lika stelbent. Manga gillar ett halvtorrt vitt vin som kontrast till salta rakor eller som komplement till den lite sotaktiga krabban. Aburok eller annat fabrikat (folj respektive instruktion for rokning).


Avsluta med lite nymald svartpeppar och en skvatt mousserande vin. Tips! Soppan gar att gora klart dagen fore och forvara i kyl.


Provence med en fin kryddig ton till eller en frasch Chablis fran Bourgogne skulle passa. Vi listar vad du ska tanka pa nar du valjer vin till mat och vilka viner som borde serveras till vilka ratter. Varfor inte prova att gora en chutney av rabarber som tillbehor till en grillad flaskfile Forgyll vardagen med rakor och ett gott vitt vinFormaggio e vino!


Min svarmor gjorde alltid denna enkla rora tillsammans med farska rakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.