fredag 17 april 2015

Blusar och skjortor dam dansar

Squaredansarna har speciella klader nar de dansar pa festivaler med mera. Nu kommer ocksa damerna kontinuerligt att byta platser med varandra sa att de far dansa med alla herrarna i gruppen. I alla tider har olika samhallsgrupper anvant klader for att uttrycka sin identitet.


Kladd i det nymodiga plagget ”blus” och hangselkjol med mamelucker under. Halvt pakladd borjar du ocksa dansa och pa nolltid dansar ni alla fyra huller om buller i ditt sovrum tills ni skrattandes och andfadda ligger i varandras armar. Killar ska ha langarmad skjorta och tjejer ska helst ha blus och kjol.


Under dansen leds dansarna av en caller (utropare) som i lamplig ordning kombinerar och ropar ut vilka av dessa dansturer som ska genomforas.

Blusar och skjortor dam dansar

En stor blus el vit skjorta stod pa onskelistan och det fixade jag idag. Det ar inte bara det att ni damer lyckades se sa eleganta ut. Balett lagenheterSota kvinnors platta skor ar tillbaka i mode.


Deltagarantalet var knappa 1000 dansare som dansade och gladdes at utmarkta caller och harlig stamning. Man startade pa torget och dansade sig forbi jarnvagstationen ner till Karlsholme Folkets Park dar man har vatskekontroll. Med nystruken skjorta och tuffa jeans begav jag mig tillsammans med brorsan bort till parken. Barney ar idag en modell for man i fler fragor an bara de som handlar om klader.


Med ett harsmycke och ringar i guld och med dessa pa fotterna skulle jag dansa fram i varvarmen! Vi mots av fyra damer som sedan kommer att vara oss mycket behjalpliga under var vistelse i Peru.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.