torsdag 18 september 2014

Remmen in de bergen een hutje

Beheerst ga ik in de remmen om zeker niet onderuit te gaan en om zeker zelf ook nergens tegen aan te knallen. De waterdichte kleding blijkt niet overal waterdicht te zijn. Het jongetje achterop de bus gooit tijdens het remmen een geruststellend ankertje uit.


Een super mooi meer met van die hutjes van riet aan het water. Tijdens dit onderzoek en het bergen van de voertuigen was de Middenpolderweg afgesloten. Selcuk vinden we op camping Dereli een beeldschoon hutje op het palmenstrand.


We besluiten om een hut te huren in het noorden van het Setesdal. Suleskarvegen”, een mooie route langs grote meren hoog in de bergen. Na het grensplaatsje rijden we tussen de ronde rieten hutjes door.


Een uitgeholde boomstam waar water in loopt uit de bergen is voor drinkwater. Midden tussen de kale bergen in de woestijn zettenwe de tentjes op. De boeren hebben hier hun onderkomen in lemen hutjes en zijn de oogst (haver) aan het binnenhalen.


In deze etappe moeten we twee bergen van boven de 5000 meter over. Westerling zich niet kan van voorstellen dat men daar moet in leven. Remmen op dergelijke wegen is natuurlijk gevaarlijker zoals we een keer ondervonden hebben.


Ladakh ligt. De eenvoudige beklimming van deze meer dan 6000m hoge berg is een prachtige uitdaging voor hij of zij die op zoek is naar een eerste Himalaya top.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.